Instagram Inlägg

Det kom en dag ett bokpaket från en författare. Nu har jag läst. Det är personligt, ärligt och baserat på egna fruktansvärda upplevelser.”Jag är flickan som inte dog”.️”Leka doktor är vad barn gör, när dom leker sexlekar. Likaså vad en vuxen, omogen, empatilös man gjorde på Barnavårdsnämnden 1958-1983. För han var ingen riktig doktor. I 25 år lekte han doktor med utsatta barn, som remitterades till honom för att få hjälp. Han lekte med dockor. Trasdockor.”️Boken är uppdelad i tre delar. ”Den blå”, som i blues, är skriven utifrån författarens situation idag, och återberättar minnen från barndomen.”Den röda”, röd som offrat blod, är skriven utifrån den unga flickans perspektiv, om perioden då övergreppen pågick.”Den svarta”, svart som mörkret i jordkällaren där övergreppen pågick, är förövarens egen tänkta redogörelse, en brutal och grym skildring där offret blir ett objekt, utan ögonkontakt med förövaren.️Det är en välskriven, smärtsam och fasansfull läsning. Om ett barn och en vuxen, en myndighetsperson och en klient, ett offer och en förövare. Om en vuxen pedofil och en flicka som skadades för livet.Jag blir ledsen, arg och imponerad över förmågan att så starkt och målmedvetet kunna sätta ord på dessa fruktansvärda upplevelser. Jag hoppas på återupprättelse och att denna modiga röst får den hjälp och det stöd hon förtjänar.Boken utgavs 2006. Berättelsen finns inläst som ljudbok av Noomi Rapace, Bruno Årfors och Yvonne Domeij.Läs och tag del av berättelsen för ökad förståelse.#trasdocka #yvonnedomeij #ordfront #ordfrontförlag #metoo #kampengårvidare #övergrepp #boktips #lästips

Instagram Inlägg