Instagram

Instagram Inlägg

”Jag har blivit en annan inför honom. Jag har blivit en annan inför mig själv, för hela världen. Har man bidragit med en katastrof, som jag har gjort, har man inget mandat kvar i världen.”️När det sker en personlig tragedi kommer man endera närmare varandra eller längre ifrån varandra. Agneta och Xavier har varit gifta i många år. Han har en dotter från ett tidigare äktenskap, tillsammans har de två vuxna tvillingdöttrar. Relationen går mest på slentrian och i hemlighet längtar de båda efter bekräftelse, äventyr och kärlek..,När huset brinner ner och de flesta saker förstörs kommer tankar som: Vad försvinner i en brand? Hur går man vidare? Börjar om på nytt eller försöker återskapa det man hade?️Helena von Zweigbergk har återigen med sitt personliga och målande språk skrivit en relationsroman, som väcker starka känslor och stor igenkänning. En vardagsberättelse där karaktärerna är levande och mitt i livet ifrågasätter varför vi gör som vi gör och vad är värt att kämpa för? Vad skapar ett hem? Hur viktiga är våra saker för oss människor?️En av våra största rädslor är nog bränder som förstör och förgör allt för oss. Sommarens torka och skogsbränder har kanske fått de flesta av oss att förstå hur fort det kan gå överstyr och vilken makt elden har över oss människor.Men även rädslan över att förlora någon eller något. Denna berättelse sammanväver dessa ämnen på ett ruggigt äkta och dramatiskt sätt. Symboliken att ”tända en eld inom oss” och hur ett äktenskap, känslor och trygghet både symboliskt och i praktiken kan ”gå upp i rök” löper parallellt i denna berättelse.Vetskapen om hur fort katastrofer kan förändra vår trygga lilla del av världen gör denna roman till en spännande och fängslande läsning.Rekommenderas varmt!️️️️️#totalskada #helenavonzweigbergk #roman #boktips #lästips #nyaböcker #norstedts #norstedtsförlag

Instagram Inlägg