Instagram

Instagram Inlägg

”Att driva restaurang är att betrakta som ett krig, där varje kväll är ett slag som man kan vinna eller förlora… Restaurangjobb är inget yrke. Det är en livsstil.”️Du behöver inte jobba inom restaurang för att uppskatta historierna i den här boken. Förhoppningsvis kan du lära dig ny kunskap och en smula hyfs, sympatier och förståelse för den anställde. ”-Hur kan det vara 100 % chardonnay när det står på etiketten att det är 13 % alkohol?””- En halvliter fatöl, tack.- Vi har storlekarna 0,4 eller 0,6.- Ok, vad är skillnaden?” ️Jesper Borgenstrand var 15 år då han började jobba på restaurang och arton år senare arbetar han fortfarande kvar i branschen.2014 startade han en Facebookgrupp, ”Hänt på restaurang” (HPR) där människor delar med sig av sina erfarenheter från branschen. Den här boken är en vidareförlängning av dessa gruppinlägg.️Boken bjuder på fantastiska och helt otroliga historier från krogen, baserade på sanna upplevelser. Konstiga händelser, underliga gäster, absurda och orimliga situationer. Vi får även ta del av listor, liknelser och lexikon från livet på krogen. Exempel på menyer som blivit fel översatta till engelska, ordvitsar i restaurangvärlden, bartenderns analyser av den beställande dryckesgästen, debattinlägg om ölpriset på krogen vs Systembolaget och oskrivna regler och klassiska blåsningar som kan vara bra för nybörjaren att känna till. Dessutom finns det förvånansvärt många likheter mellan förskolebarn och restauranggäster…️Många böcker som handlar om mat och dryck är eleganta, trendiga, snygga och de fantastiska bilderna speglar den glamorösa sidan av branschen.Den här boken visar också livet bakom kulisserna, vardagen för många stressade, kompetenta och välutbildade människor inom restaurangbranschen. Igenkänning men också en del historier och tips att tänka på nästa gång du besöker, puben, baren, krogen eller restaurangen.️En mycket välskriven, genomtänkt och välstrukturerad bok med foton som förstärker texten. En utmärkt gåva till dig själv eller till någon annan som arbetar på eller någon gång har ätit på restaurang.Jag garanterar många leenden och skrattfest! #häntpårestaurang #hpr #jesperborgenstrand

Instagram Inlägg