Instagram

Instagram Inlägg

”Jag for ner till bror. Tog bussen längs kusten och hoppade av vid efyran. Sedan gick jag mot byn. Snön föll tät och vägen blåste igen. Snö kom innanför de låga kängorna och anklarna frös som i barndomen. Bilar hade kunnat stanna för min tumme men ingen bil kom.”️Så börjar boken. Jana återvänder till sin hemby Smalånger, någonstans mellan Umeå och Skellefteå, i övre Norrlands glesbygd. Det mesta är som vanligt. Hennes bror håller på att supa ihjäl sig. Maria har hittats död. Harmynte John har ögon som svarta hål i rymden. Jana möter återigen barndomens rysligheter och mardrömmar, men nu som vuxen kvinna. I nutid.️Det är dramatiskt, vackert, brutalt, mörkt, våldsamt och ångestladdat, men även kärleksfullt och passionerat.️Jag har nog aldrig läst något liknande. Ett helt eget och personligt språk; en berättelse som återges med korta meningar som saknar skiljetecken. Adverb och adjektiv är sällsynta och alla egennamn är skrivna med gemener. Men jag dras med i språket och berättarstilen och skapar mina egna bilder.️En storslagen debut, ett drama om svåra ämnen som incest, grovt våld, utanförskap och trasiga relationer, men som återberättas tämligen sakligt. Om vänskap, blodsband och relationer som återges som självklarheter utan krusiduller. Om sökande, hemligheter, svar och om att gå vidare.En helt oförutsägbar och personlig historia. En stark, fantastisk bok som jag tror kommer bli mycket omtalad och prisad framöver.️️️️️#jagfornertillbror #karinsmirnoff #bokförlagetpolaris #debutroman #romandebut #boktips #lästips #nyaböcker #läsupplevelse

Instagram Inlägg