Instagram

Instagram Inlägg

”Ibland pratar de om oss också. Barnen. De behöver inte nämna några namn. Bara genom att höra hur deras röster låter, så vet jag vem de pratar om. När de pratar om Miriam har de ljusa röster. Nästan som fågelkvitter. När de pratar om mig är det inget fågelkvitter. När de pratar om mig är deras röster så låga och mörka att jag inte hör vad de säger. Det blir ett ”Jonna” som når mig, och sen försvinner resten av orden i ett lågt mumlande.”️Om att vara sämst på allt, om att ha en storasyster som är populär och bäst på allt. Om prestation, krav, bekräftelse och bedömning.️Jonna är 12 år och har svårt att fokusera på skolan. Hon har inga kompisar heller direkt, men bryr sig inte om det. Hon trivs med att ligga i sängen och fundera, observera och äta godis. Mamma och pappa är rädda för att Jonna ska bli knarkare som moster Debbie, men är stolta över storasyster Miriam 15 år som lyckas bra i skolan och ska få utmärkelse i stadshuset för sina prestationer.️En fantastiskt välskriven bok om en familj som har utmaningar som man inte riktigt orkar ta tag i. Problem som växer dem över huvudet och leder till depression, hämnd, kontakt med både polis och socialtjänsten.En lättläst vardagsberättelse med djup och svärta som tack vare språket och berättelsen från barnets perspektiv ger både leenden och hopp. Stora känslor och mycket igenkänning om medberoende, avund, rädslor, förväntningar och självbild. En oförutsägbar historia som väcker både frustration och sympatier.️Att vara sämst eller bäst? Det ena är egentligen inte bättre eller sämre än det andra. 😐Vem bestämmer vem som är vad egentligen? 🤔Jag kommer verkligen läsa mer av författaren.Rekommenderas varmt från 10 år och uppåt. Barn, syskon, föräldrar och pedagoger här finns en bok med igenkänning från vårt samhälle och mycket innehåll att samtala kring!️️️️️#fsomisämst #cillajackert #rabenochsjögren #barnochungdomsböcker #barnbokstips #ungdomsboktips #psykiskohälsa #medberoende

Instagram Inlägg