Instagram

Instagram Inlägg

Ungdomsböcker med viktigt innehåll för alla åldrar baserade på verkliga händelser om gömda judiska barn under andra världskriget.️I ”Tulpanpojken” får vi följa och lära känna Wim som 1945 anländer till Nyköping från Holland. Hans vän Esther, den roligaste och piggaste av hans vänner blir en natt hämtad och bortförd och hörs aldrig mer av. Hennes familj är bara försvunna. Borta.️”Spionen i äppelträdet” handlar om Esther.1943 tvingas den judiska flickan Esther lämna sin familj. Hon får ett nytt namn och identitet, den kristna föräldralösa Eva och tvingas leva gömd inomhus i drygt två år. 70 år senare möts de två vännerna.️Ännu en otroligt stark skildring om den fasansfulla behandlingen av judar. En berättelse om identitet, skuld, rädslor, mod, vänskap, längtan och död. Och att som tonåring leva i det ockuperade Holland, spionera åt motståndsmän och föra hemlig information vidare.️Christina Wahldén förtjänar alla priser hon nomineras till. Stor research och välskrivna böcker som är lättlästa men rymmer så mycket viktigt innehåll och berättelser som väcker starka känslor.Obligatorisk läsning för att sprida fakta och ökad kunskap om vår historia, vår omvärld och våra medmänniskor.️️️️️#spioneniäppelträdet #christinawahldén #förintelsen #andravärldskriget #barnochungdomsböcker #boktipsförunga #boktips #lästips #ungdomsböcker

Instagram Inlägg