Instagram

Instagram Inlägg

”Gruppbilden vi tog för bara några månader sen innehåller flera döda ansikten. En efter en. Ingenting händer. En nyhetsrubrik. En begravning. Jag är så trött på det här. Fattar inte hur det tillåts ske. På nyheterna pratar dom om skjutningarna som ett ”förortsproblem”. Åsnor. Det kallas samhällsproblem. Dom vill bara separera orten, som att det inte är en del av samhället, enklare att skita i ansvaret då.”️Det finns böcker som talar direkt till mina känslor och landar rakt i hjärtat. I detta fall som en sylvass spjutspets.Melody Farshin har ett enastående språk och är mästerlig på att formulera sig och blandar skickligt slang, talspråk och djupa funderingar med dräpande samhällskritik. Hennes berättarröst visar att hon vet vad hon skriver om. Berättelsen är omtumlande, äkta, brutalt ärlig och ytterst aktuell. Jag är tagen, rörd, sorgsen , alldeles mållös och längtar till nästa bok.️Aicha och Ali är tvillingar och växer upp med mamma Mona och pappa Hussein. Vi får följa deras vardag och deras respektive upplevelser av livet i en förort. Så lika, men ändå så olika. Spelregler som är både uttalade och outtalade. En berättelse om kamp, upprättelse, kärlek, vänskap och död.️Boken uttrycks från ett inifrånperspektiv och väcker hos mig både igenkänning, förståelse, okunskap och frustration.På drygt 130 sidor lyckas vi på nära håll lära känna en handfull lojala människor som kämpar för överlevnad och rättvisa. I en förort i Sverige där polishelikoptern ständigt cirkulerar och ”som har blivit den mest välkända fågeln i området.”️Jag hoppas detta blir obligatorisk läsning i våra skolor, välläst i bokcirklar i alla åldrar. En otroligt viktig och välskriven bok.Gör den rättvisa, läs den! Rekommenderas från 13 år och uppåt.️️️️️#mizeria #melodyfarshin #ungdomsboktips #ungdomsbok #boktips #lästips #nyaböcker #höstensböcker2018 #viktigläsning #bonniercarlsen

Instagram Inlägg