Instagram Inlägg

”Det gäller att vara vanlig. En alldeles vanlig kvinna som inte sticker ut. Det är deras enda chans att inte synas… Det här kan inte vara fel. Hur kan något som känns så rätt vara fel?”️När jag läste denna berättelse, blev det kärlek vid första ögonkastet.Det var som om jag fick läsa någons hemliga dagbok.️Boken utspelar sig 1949-50 i en liten by, Granträskåsen, i Västerbotten. Vajlett, en ung småskolelärarinna flyttar in. Hon är empatisk, med sunda och moderna inställningar kring folkbildning. Hon tror inte på aga och vinner snart elevernas förtroende, men arbetet är ensamt och snacket går. Men så flyttar den livserfarne ensamstående Rut in i posthuset och Vajlett får en nära vän.️Karin Alfredsson har en förmåga att skapa levande och personliga karaktärer som väcker känslor och engagemang. Härliga och mustiga miljöbeskrivningar förstärker upplevelsen.️Jag gillar verkligen den lågmälda tonen och det långsamma tempot, vilket gör mig närvarande i läsningen.En fantastisk och viktigt berättelse om mod, skuld, skam, kärlek, ansvar och utanförskap. Ett stycke samhällshistoria om människor , beteenden och utmaningar som är högaktuella än idag.️️️️️#vajlettochrut #karinalfredsson #boktips #lästips #skönlitteratur #roman #bokfabriken

Instagram Inlägg