Instagram

Instagram Inlägg

”Den börjar här, kampen för jämlikhet. Den börjar med orden vi väljer, med hur vi ser på det samhälle vi lever i… Det kan starta med ett så enkelt första steg som att börja ifrågasätta något vi ”alltid” har sagt, eller att förhålla sig lite mer kritiskt till hur kvinnor och män framställs på film eller media.”️Ord har betydelse. Ord som används i ett visst sammanhang, skickar signaler, färgar vårt samhälle och skapar våra värderingar.En klapp på rumpan, någon som är närgången på krogen, som när du reagerar svarar:”- Har du ingen humor?”Visst känner du igen dig?Wennstam har en förmåga att vara en ögonöppnare på beteenden och signaler vi dagligen omges med.️Boken bygger bl. a på ett antal instagraminlägg som Katarina Wennstam skrivit, indelad i fyra kapitel, en snabbguide till jämställdhet.️Förändringen börjar hos dig och mig, arbetet sker både i det lilla och det stora. Låt denna häftade bok på drygt 100 sidor bli underlaget för samtalen i hockeybussen, fikarummet, klassrummet och vid matbordet. Det är dags att frigöra både killar och tjejer, män och kvinnor från fördomsfulla och ålderdomliga könsroller. Vi är alla människor som ska ha likvärdiga rättigheter i vårt samhälle.Tack Katarina för att du delar med dig av dina kunskaper! Läs boken och se på världen med nya ögon. Det börjar med dig.️️️️️#harduingenhumor #katarinawennstam #rabenochsjögren #jämställdhet #allaslikavärde #mänskligarättigheter #boktips #lästips

Instagram Inlägg