Instagram Inlägg

”…den blå plasttunnan..Det hade varit bekämpningsmedel i den. Bekämpning. Elin tyckte om ordet och vad det stod för. Hon önskade att det fanns lite bekämpning kvar i den, som hon kunde låna vid behov… -Kom igen och bekämpa allt. Allt som är ont.”️Elin växer upp på Gotland med sina två yngre bröder, sin alkoholiserade pappa och kedjerökande mamma. När pappan hamnar i fängelse blir Elin den som driver familjen framåt. En dag händer något fruktansvärt och Elin lämnar Gotland och sin barndom bakom sig.️Denna bok fängslade mig från första sidan. Den är skriven som två parallellhistorier. Dels från den framgångsrika karriären i New York i nutid och dels från Gotland 1979, som så sakteliga nystar fram vad det var som egentligen hände och hur det påverkade Elin till den hon är idag.️En otroligt välskriven berättelse som väcker många starka känslor och djupa funderingar kring hur vi människor blir dem vi är. Vad gör hemligheter med oss själva och med omgivningen? Och vikten av att hur vi kan göra stor skillnad för en annan medmänniska. Handlingen ger oss mycket att samtala om och består efter det att boken är utläst.Jag älskar titeln, omslaget och jag älskar boken.Omslag: Sanna Sporrong️️️️️#ettfrågeteckenäretthalvthjärta #sofialundberg #forumbokförlag #sannasporrong #boktips #lästips #höstensböcker

Instagram Inlägg