Instagram

Instagram Inlägg

HATTEN AV – Han gör det igen!🤩Förväntningar var höga. Jag har sträckläst. Jag är tagen, berörd och känslorna är all over the place. Och jag vet redan nu att jag läst en av årets bästa romaner. När Mattias Edvardsson släpper ny bok får allt annat stå åt sidan, så är det bara. Han är nog den författare jag oftast tipsar om till bokcirklar, ovana läsare och bokälskare som saknar läsupplevelser.Lova mig tystnad utspelar sig i Trelleborg, men hade lika gärna kunnat utspela sig i mina kvarter eller i vilken småstad som helst där alla känner alla – på gott och ont. Personerna är trovärdiga och vanliga människor som vem som helst. Vi känner igen dom och och vi känner igen oss i dem. Bläddra för baksidestext.🏽Handlingen är ständigt aktuell och känns äkta. Bit för bit mejslas ledtrådar till brottet fram, samtidigt som den mångbottnade intrigen ständigt byter fokus och skiftar perspektiv. Jag är fast, jag blir överraskad och jag blir imponerad över författarskapet. Detaljer och lösa trådar strösslas under berättelsens gång och knyts snyggt och skickligt samman på slutet. Allt är genomtänkt och allt har en mening. Etik och moral utmanas, sympatier och empati väcks för flera karaktärer. Upplägget känns igen men innehållet är både nytt och väcker igenkänning. Jag är glad att mina barn har lämnat tonåren, men bävar för när mina barnbarn växer upp.Liksom Fredrik Backman och Malin Giolito har Mattias Edvardsson en sällsynt förmåga att vara nyskapande av vardagliga samhällsproblem och samtidigt behålla en fräschör och igenkännande upplägg som håller och överraskar. Och jag ber dig @mattiasedvardssonforf – Lova mig aldrig tystnad. Fortsätt skriva!Förlag: @bokforlagetforum Ljudboken inläst av Jonas Malmsjö och släpps 10 maj.#lovamigtystnad #mattiasedvardsson #läsupplevelse #läsupplevelseutöverdetvanliga #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *