Instagram

Instagram Inlägg

Avslutar dagen på bästa sätt!🏻‍♀️Bokcirkelträff med härliga människor och intressant samtal och reflektioner om romanen Små Stora Saker av Jodi Picoult.”- En läsupplevelse utöver det vanliga, det fanns ett liv före den här boken och ett liv efter,” sa jag i SVTs Go'kväll då jag läste boken första gången. Och jag står för de orden fortfarande.Det här är en enastående läsupplevelse som känns, ruskar om och får dig att tänka till. Har du ännu inte läst den – Gör det!Handling: Vi möter den erfarne barnmorskan Ruth Jefferson som arbetar på förlossningsavdelningen på ett sjukhus i New York. Brit och Turk är nyblivna föräldrar som inte vill att en afroamerikansk person ska ta hand om deras barn, Davis. När Ruth är ensam på sitt skift tillstöter komplikationer och lille Davis slutar andas. Ruth tvekar först och gör sedan allt hon kan för att rädda barnet. Men det är redan för sent. När Brit och Turk anklagar Ruth för mord får vi följa hela den komplicerade processen genom de inblandades ögon. Ruth, som försöker skydda sin tonårsson från den mediauppståndelse som rättegången innebär. Kennedy, den vita försvarsadvokaten som inte vill blanda in ordet ras i frågan. Turk, som från barnsben formats till en vit makt-anhängare och som lever enligt sin tro.Förlag @lbforlag #bokcirkel #läsecirkel #läsupplevelse #småstorasaker #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *