Instagram

Instagram Inlägg

Låt oss alltid minnas och aldrig glömma. .Idag den 27 januari är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer – samma datum som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945. En dag då vi hedrar minnet av alla som mördades under Förintelsen och de som stod emot.En dag för alla som vill uttrycka sitt stöd för alla människors lika värde.Som 10-åring läste jag ”Anne Franks dagbok” med bestörtning. Jag pratade om innehållet med mina föräldrar och jag hade svårt att förstå och ta in allt fasansfullt som hänt. Jag grät och läste boken om och om igen. I min enfald trodde jag då att något liknande aldrig skulle upprepas. Låt oss alla lära av historien för att göra skillnad.Böcker på temat:#tulpanpojken av Christina Wahldén #spioneniäppelträdet av Christina Wahldén #mittkärastegyllenebarn av Christina Wahldén#ettkilosocker av Helena Trus#frågorjagfåttomförintelsen av Hédi Fried#visomöverlevde av Michael Bornstein och Debbie Bornstein Holinstat#systrarnaiauschwitz Roxane van Iperen#historienombodri av Hédi Fried och Stina Wirsén#bibliotekarieniauschwitz av Antonio Iturbe.#förintelsensminnesdag #förintelsen #låtossaldrigglömma #låtossalltidminnas

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *