Instagram

Instagram Inlägg

BOKTIPSET!🏻‍♀️De ensamma av Anna Kuruär en omtumlande resa som gör mig både skakad och rörd. Vi möter komplexa människor och mörka familjehemligheter.Det här är en välskriven spänningsroman som väcker så många olika känslor hos mig, vilket gör det svårt att sammanfatta mina tankar och upplevelser. Och jag håller helt med @bibbloagneta i hennes välformulerade recension. De ensamma är en utmärkt bokcirkelbok.Anna Kuru är en enastående berättare som skapar fascinerande intriger och levande karaktärer som jag blir som ett med. De ensamma är den första fristående romanen efter den hyllade Kiruna-trilogin om bilmekanikern Allis. Förväntningarna var höga samtidigt som jag anade att detta skulle vara något helt nytt. Och det är det. Och det är riktigt bra!Språket känns igen. Meningarna är korta. Intrigen tät och den suggestiva handlingen är uppslukande. Miljöbeskrivningarna är fantastiska. Tempot är lågt och romanen känns bitvis som en novell. Medan jag läser blir jag alltmer hudlös. Jag känner märkligt nog inga sympatier för människorna, istället väcks andra känslor hos mig. Det outtalade och underliggande händelserna berör och triggar mig. I takt med att jag kommer den dysfunktionella familjen nära blir jag upprörd, frustrerad, irriterad nästan arg. Varför? Jag vet inte. Men jag vill lägga mig i, slå näven i bordet. Ruska om en och annan och samtidigt omfamna dem i en varm kram.Läsningen fortsätter. Frågor får svar, lugnet infinner sig. Jag känner sorg, empati och förvirring. När boken är slut kommer eftertankarna. Vad har jag precis varit med om? Men så kommer jag på det. För när Anna Kuru håller i taktpinnen är det bara att tryggt hänga med. Hennes romaner är som älven – oförutsägbara, oförglömliga och vilda, men också stillsamma och finner sina egna vägar. Under den vackra ytan döljer sig det okända, kyla och mörka hemligheter som ibland kommer fram i ljuset. Det gör något med mig. Och jag retirerar, bockar och bugar. Anna Kuru är en storartad författare som ger mersmak. Förlag: @modernistared Lyssnartips: Tankar för dagen i P1 med Anna Kuru.🏽Följartips: @annakuruwriter #deensamma #spänningsroman #annakuru #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *