Instagram

Instagram Inlägg

ALLA GODA TING ÄR TRE!🏻‍♀️🏑Gillar du innebandy? Eller gillar du ungdomsböcker med bra driv, högt tempo och relationer som skaver? Oavsett vilket – Missa inte denna fantastiskt välskrivna och engagerande trilogi.Slutsignal av Elin Holmberg är den tredje delen i bokserien och jag säger bara LÄS! Men jag rekommenderar dig att först läsa #högstupppålistan och #halvtidpåhemmaplan Vi möter Rut från Härnösand. Hon spelar innebandy och har separerade föräldrar. Pappan har en ny relation och mamman är ganska frånvarande och karriärsdriven med stort fokus på sitt arbete och är ofta på resande fot. Nu har Ruts pappa blivit arbetslös, det är kaos i laget och mamman har börjat dejta. Det är turbulent på alla håll och dessutom börjar den viktiga seriefinalen närma sig.Trots att böckerna är tämligen tunna (ca 140 sidor) så är det ett imponerande brett och fängslande innehåll med starka känslor som väcker engagemang och stor igenkänning hos många ungdomar. Det märks att författaren är van skribent, är väl insatt i handlingen och känner sin målgrupp bra. Böckerna är trovärdiga med härligt driv och lysande personbeskrivningar, som väcker sympatier för människorna i såväl hemmiljö som på och utanför planen. Språk och dialoger är bra anpassade och flödar fint.Det här är utmärkta böcker att läsa i klassuppsättning med en intrig som inbjuder till samtal och diskussioner. Rekommenderad ålder 9-12 år, men kan funka även i högre ålder.Förlag: @idusforlag .#slutsignal #elinholmberg #ungdomsbok #innebandybok #kapitelbokförmellanåldern #boktips #trilogi #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *