Instagram

Instagram Inlägg

Den 9 december…BOKTIPS!En av årets bästa romaner! Nobelveckan är här och har du ännu inte läst debutromanen Lektioner i kemi av Bonnie Garmus – Gör det! En smart, underhållande och varm bok med karaktärer som berör och sätter spår. En läsupplevelse du inte vill missa!🏻‍🔬Det är en fröjd att lära känna Elizabeth Zott, en färgstark och karismatisk kemist. Hon lever i Kalifornien under 1960-talet, arbetar på forskningsinstitut och drömmer om en karriär som kemist men som kvinna möter hon kraftigt motstånd. När hon slår igenom som tv-kock använder hon sin plattform för att inspirera och upplysa andra kvinnor om kemi, att ta plats och i jämställdhetsfrågor. ⚗️Det här är en fantastiskt charmig, njutfull och känslosam läsning. Huvudkaraktären Elizabeth är intelligent och normbrytande kvinna, en frisk fläkt som inspirerar och ger mig god energi. Tillsammans med sin kloka och ganska lillgamla dotter Mad och hunden Halv-Sju skapas en härlig dynamik. Romanen är mångbottnad, matnyttig och berör många viktiga ämnen. 🔬Jag gillar språket, de fyndiga dialogerna och intrigens varma ton. Författaren varvar skickligt eftertänksamma funderingar med vassa kommentarer. Samhällsfrågor och kvinnors situation driver Elizabeth och påverkar hennes vardag. Romanen har allvarliga undertoner som blandas snyggt med dråpliga vardagssituationer. Översättning: Sofia Nordin Fischer Förlag: @wahlstromwidstrand .#lektionerikemi #bonniegarmus #norrgårdboktipsar #norrgårdskalender2022

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *