Instagram

Instagram Inlägg

Den 1 december…Idag vill jag tipsa om Blind Vrede av Malin Thunberg Schunke – den fjärde fristående delen om den svenska åklagaren Ester Edh och den italienska åklagaren Fabia Moretti. Det här är en smart, välskriven och mångbottnad bokserie som är kusligt samhällsaktuell och vansinnigt spännande. Otäcka våldsbrott sker i Europa och en återkommande märklig symbol påträffas. Utredningen inser att spåren leder till Sverige men frågan är om det är en ensam gärningsperson som ligger bakom brotten eller om en större internationell organisation är inblandad?Jag gillar Fabia och Esther och hur vi får ta del av deras personliga problem. Det märks att författaren har arbetat som åklagare och har erfarenhet av straffrätt. Hon skriver engagerat och känns dessutom väldigt påläst kring brotten och utredningsarbetet, så jag gissar att gedigen research ligger bakom även denna roman.Boken är fiktiv men väcker ruggig igenkänning kring den frustration och vrede som kan explodera när gränslösa människor går samman.Romanen har bra driv, är filmisk skriven och den mångbottnade intrigen gör boken till en lättillgänglig bladvändare. Och med denna cliffhanger är det ju ett måste att läsa nästa bok!Förlag: @piratforlagetJag rekommenderar även de tidigare böckerna:#etthögresyfte#derättslösa#baraettspel .#blindvrede #malinthunbergschunke #norrgårdboktipsar #norrgårdskalender2022

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *