Instagram

Instagram Inlägg

Pockettips! 🏻‍♀️”Kärleken mellan systrar behöver inga ord. Den är inte beroende av minnen eller minnessaker eller bevis. Den är lika stadig som ett hjärtslag. Den är lika närvarande som pulsslagen.”En otroligt stark och fängslande bok som bygger på sanna historier om Georgia Tann, föreståndarinnan för Memphis barnhem, som kidnappade och sålde barn till rika familjer på 1920-50 talet. En bok som är omöjlig att lägga ifrån sig.Rill Foss bor med sina fyra yngre syskon och föräldrar på en flodbåt på Mississippifloden. En dramatisk tvillingfödsel gör att föräldrarna tvingas lämna båten och uppsöka hjälp och barnen lämnas ensamma. Några män söker upp barnen och kidnappar dem till ett barnhem och en fasansfull och otrygg tillvaro.Åklagaren Avery Stafford besöker sin dementa farmor på ett vårdhem och plötsligt träffar hon en aggressiv och påstridig kvinna som påstår att armbandet hon ärvt av farmor egentligen är hennes. Avery börjar forska i det förflutna och inser att hennes familjs bakgrund är full av hemligheter och har en koppling till de ökända skandalerna på barnhemmet.Två parallella historier som skickligt vävs samman till en välskriven, lättläst och känslofylld berättelse.Starka blodsband, kampen för överlevnad, rädslor, hopp, ansvar, systerskap och kärlek präglar berättelsen. Övergrepp, hot, våld och lögner blir barnens vardag. Miljöerna och karaktärerna beskrivs ingående och många funderingar väcks under läsningen: hur vår bakgrund och uppväxt präglar oss i livet? Hur ödet påverkar våra livsval?Äldre och barn är fria själar med drömmar, hopp och erfarenheter. De ska aldrig behöva behandlas illa eller som handelsvaror. Gripande läsning om en psykopat utan känslor som levde ett helt liv på en sjuk organisation baserad på lögner och på bekostnad av många människoliv. Familjer som splittrades mot sin vilja. Barn som fick nya identiteter för att de aldrig skulle kunna hittas och återföras till sin biologiska familj. Människoöden som vi tyvärr kan känna igen omkring oss än idag.Rekommenderas varmt.Förlag: @lavender_lit Har du läst?#innannitogoss #lisawingate #lavenderlit#pockettips #läsupplevelse#systerskap #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *