Instagram

Instagram Inlägg

Pockettips!🏻‍♀️”Det gäller att vara vanlig. En alldeles vanlig kvinna som inte sticker ut. Det är deras enda chans att inte synas… Det här kan inte vara fel. Hur kan något som känns så rätt vara fel?”🏳️‍Boken Vajlett och Rut av Karin Alfredsson är baserad på verkliga händelser och skildrar ett historiskt Sverige för inte alls länge sedan. Intrigen väcker igenkänning även hos mig och det känns som att jag blivit utvald och fått förtroende att läsa någons privata dagbok.Boken är högaktuell och lyfter förtryck, exkludering och förutfattade meningar men är också en fantastiskt vacker kärlekshistoria om två självständiga kvinnor möts och tvingas smyga med sin spirande och himlastormande kärlek. Nu är det fyra år sedan jag tipsade om den i Go’kväll. Läs den du med!🏳️‍Boken utspelar sig 1949-50 i den lilla byn Granträskåsen i Västerbotten. Vajlett är en ung nyexaminerad småskolelärarinna som flyttar till orten. Hon är empatisk med sunda och moderna inställningar kring folkbildning. Hon tror inte på aga och vinner snart elevernas förtroende, men arbetet är ensamt och snacket går. När den livserfarne ensamstående Rut flyttar in i posthuset får Vajlett en nära vän och starka känslor växer fram.🏳️‍Karin Alfredsson har en förmåga att skapa levande och personliga karaktärer som väcker känslor och engagemang. Jag gillar den lågmälda tonen och det långsamma tempot, vilket gör mig närvarande i läsningen. Det är en fantastisk och viktigt berättelse om mod, skuld, skam, kärlek, ansvar och utanförskap. Härliga och mustiga miljöbeskrivningar förstärker upplevelsen. Det här är den första boken om #vajlettochrut . Uppföljaren heter #rogerochrebecka Jag rekommenderar dem båda.Förlag: @bokfabriken .#pockettips #allaslikavärde #lesbiskkärlek #lästips #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *