Instagram

Instagram Inlägg

Idag den 8 september vill jag uppmärksamma FN:s läskunnighetsdag, en dag som UNESCO har uppmärksammat sedan 1967. Syftet med detta är att lyfta läskunnighet som en förutsättning för att utrota fattigdom, uppnå jämställdhet och skapa hållbara, välmående och fredliga samhällen.🏻‍♀️Läskunnighet är en avgörande drivkraft för utveckling och grunden för allt lärande. Idag uppskattar man att ca 750 miljoner vuxna inte är läskunnig.Skolverket i Sverige har tagit fram förslag på aktiviteter som kan göras inom skolan med målet att inspirera barn och unga till att läsa och att etablera en festdag för läsningen.Vad läser du idag?.#internationellaläskunnighetsdagen #läsdag #läsningärviktigtpåriktigt #mänskligarättigheter #demokratiskrättighet #värnabiblioteken #läsningärlivet #readhoursverige #readhour

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *