Instagram

Instagram Inlägg

Boktips!🏻‍♀️I sommarens skälvande minut vill jag passa på att tipsa om denna charmiga Feelgood-roman. Juli enligt Julia av Kristin Emilsson är den fristående uppföljaren till romanen Julen enligt Julia, som jag tyckte väldigt mycket om. Julia Grahn gillar inte överraskningar och ser fram emot en ledig sommar i storstan. Ändå hyr hennes pojkvän Petter ett hus av en kollega på Gotland, utan att samråda med Julia innan. Julia följer lite motvilligt med. På ön har Petters exfru fullt upp med att renovera ett ärvt hus, med planerna på att öppna ett café. Den gemensamma dottern Elsa ska bo växelvis hos sina skilda föräldrar, vilket underlättar för alla, eller?Härlig gestaltning, många personligheter och ljuvliga miljöbeskrivningar gör detta till en läsupplevelse och skön verklighetsflykt. Intrigen återberättas rappt från fyra olika perspektiv, men med trygg och säker hand lotsas vi genom en händelserik sommar, fylld med förvecklingar, missförstånd och en dos romantik.Jag har tidigare jämfört Julia med Bridget Jones, och det står jag fast vid. Hon är ganska svår att handskas med, har en bestämd vilja och är ganska principfast. Och trots att humor och dråpligheter präglar tonen så har den här välskrivna romanen även svärta och allvar i skön mix vilket gör den både intressant, berörande och underhållande.Författaren har en lång rad romaner bakom sig och jag har läst de flesta med stor behållning. Jag rekommenderar dig att läsa böckerna om Julia i ordning för störst behållning och håller tummarna att det kommer en fortsättning, för jag är verkligen inte klar med dessa människor.Förlag: @printzpublishing .#julienligtjulia #kristinemilsson #feelgodroman #gotland #lästips #verklighetsflykt #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *