Instagram

Instagram Inlägg

Boktipset!Christina Wahldén gör det igen! Jag är tagen, berörd och känslorna är all-over-the-place. Jag har svårt att finna ord för att sammanfatta denna starka, drabbande och högaktuella ungdomsroman. Mitt hjärta blöder för Nadir. Nytt liv är en dramatiska bok jag vill sätta i händerna på varenda politiker, rektor, skolledare och elev. Jag håller tummarna att lärare och bibliotekarier runt om i vårt land högläser den och köper in den som klassuppsättning. Här finns så mycket att samtala om och lära sig av, för både barn och vuxna. Egentligen vill jag bara säga – Läs den! .Nadir 12-år bor i Maskrosdalen, ett utsatt miljonprogramsområde där gängvåld, död och kriminalitet är en del av vardagen. När han blir ofrivilligt indragen i en uppgörelse och det blir fara för hans liv, bestämmer Nadir sig för att fly till Abisko för att rädda sig själv. Han söker lugn, ro och trygghet med möjlighet att bara få vara barn. Och här uppe i norr kan väl ingen hitta honom, eller?.Romanen är välskriven och den spännande intrigen börjar direkt. Boken har ett bra driv och skildras trovärdigt från ett barns perspektiv. Wahldén har gjort en gedigen research och väjer inte för det otäcka. Hon ger en röst och levandegör de människor som finns bakom nyhetsrubrikerna. Dessutom har elever från Rosengårdsskolan i Malmö referensläst, vilket skapar extra trovärdighet åt berättelsen. Att låta handlingen pendla mellan vardagslivet i norr och söder skapar intressanta perspektiv och viktig kunskap. Mångfald och utanförskap finns överallt, men likheter och längtan efter trygghet är också tydliga gemensamma nämnare.Christina Wahldén skriver böcker för alla åldrar. Viktig läsning som upplyser och engagerar. Jag rekommenderar dem alla. Förlag: @naturochkultur .#nyttliv #christinawahldén #ungdomsbok #norrgårdboktipsar #spänning

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *