Instagram

Instagram Inlägg

Favorit i repris!🤩Boktipset du inte får missa!🏻‍♀️Jag är tagen, mållös och alldeles förälskad i boken. Orden, rytmen i språket och den unga skidtalangen Lumi berör och stannar kvar hos mig.Idrott och skräck möts. En bok om livet, döden och allt det mitt emellan.Lägg namnet Joni Huttunen på minnet.️Sällan har en berättelse på ca 240 sidor berört och ruskat om mig så totalt. Efter första kapitlet är jag fast. Kapitulerar direkt inför handlingen. Språket och intensiteten fängslar, personerna, berättelsen och det dolda mörkret som man anar utan att veta riktigt vad det handlar om, lockar och fascinerar.️Vad händer när kroppen utsätts för extrem fysisk ansträngning? Vi hör om ’omänskliga prestationer’, men om du ej är människa – vad är du då?!För att få uppleva detta, genomförde författaren research genom att åka Vasaloppet. Efter fyra timmar var han ”så jävla trött”. Efter 12 timmar var han borta i huvudet, synen suddig, oregelbunden hörsel och vissa ljus-hallucinationer.️I boken får vi följa Lumi, som blir uttagen till ett skidläger långt upp i norr, med siktet inställt på Nordiska Mästerskapen. Hemma finns den alkoholiserade pappan, den apatiska och sängliggande mamman och sorgen.Lumi är målmedveten och ingen du styr över. Hon omges av tränare, ledare och lagkamrater som hon inte får hata, trots att de egentligen är hennes största konkurrenter.️Jag älskar när böcker fångar all min uppmärksamhet, väcker känslor och engagemang. Jag googlar namn, dödsriken och klassisk musik och inser att inget lämnats åt slumpen. Allt hänger ihop, är genomtänkt och har en mening. Alla ord behövs. Inget ord saknas. Exenstiella frågor får mig att stanna kvar i det norrländska mörkret med norrsken, parallella världar och vidsträckta skogar fyllda med rävar.En berättelse i samma genre som böcker av Mats Strandberg och #floden av Markus Lutteman.️Det vackra omslaget är designat av Emeli Estling.En utmärkt bokcirkelbok från ca 16 år och uppåt – här finns massor att samtala om.Håller tummarna att det snart dyker upp en ny bok från @joni_m_h Förlag: @doppelgangerforlag

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *