Instagram

Instagram Inlägg

Skolstarten närmar sig.Har ni slut på boktips? Eller behöver det tränas på läsförmågan? Oavsett – Läs eller högläs de fascinerande böckerna som är nominerade till Barnradions bokpris 2022:#ingenkommerlevandehärifrån av Gustav BomanVälkommen till Bödelhögens grundskola där Aldo ska börja i åk 6A. Men vad är det som luktar? Varför har rektorn en getmask? Och varför är NO-salen alltid låst? Elever och lärare försvinner spårlöst. Kuslig spännande skräck som berör, kanske just för att många ämnen och händelser från skolans värld känns igen.#enäktaljugis av Ingrid OlssonElias föräldrar är skilda. Han gillar mammas nya kille, men pappa tycker inte om att hon har en kille. Elias bestämmer dig för att ljuga – om allt. Då blir det väl bra, eller…?#veraskrig av Katarina KuickÅret är 1941. Vera är 10 år när tyskarna belägrar hennes hemstad Leningrad. Skolan är stängd och fungerar nu som sjukhus. Vera fryser och är ständigt hungrig. Ska kriget aldrig ta slut? Detta är hennes omskakande berättelse om att växa upp mitt i ett brinnande krig.#albaochlandetbortom av Mårten Gisby och Henrik Johansson.13-åriga Alba bor med sin farbror Odd i en rostig husbil och hon får absolut inte korsa motorvägen. Men där i Björkagården, bor kompisen Idun och hennes faster Siri, som kan massor om naturmedicin, runor och trollformler. Livsviktig kunskap i landet Bortom där krig pågår mellan häxmästaren och trollstammar. Men vem kan hon lita på? Nordisk mytologi och folktro varvas i ett oväntat äventyr där inget är vad man tror.#älgkungen av Maria HellbomUnder sommaren är Klara i en liten by där en faster ska öppna restaurang, men vem är den en mystiske finansiären som kan stanna tiden? Arons familj hyr en sommarstuga i närheten och blir en nära vän. Men så händer det som inte får hända och det är Klara som måste rädda alla. Här varvas magi, folktro, sagoväsen och aktuella samhällsproblem. Årets vinnare utses av en barnjury i november. Tankar och tillkännagivandet går att följa via @barnradion .#barnradionsbokpris #barnradionsbokpris2022 #barnböcker #högläsningstips #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *