Instagram

Instagram Inlägg

Boktips!- Wow, vilken enastående psykologisk spänningsroman! Allt är mitt av norska författaren Ruth Lillegraven är en grym, vacker, stark och otroligt välskriven bok som fängslar från första sidan och ger mersmak. En roman med en tät intrig, oväntade överraskningar med extra allt, som rymmer så mycket mer än vad baksidestexten antyder. Här möter du människor och miljöer du inte glömmer i första taget. Och frågorna kommer: Hur väl känner vi varandra? Vad är en människa kapabel till för att överleva? Hur långt kan en människa gå för revansch och hämnd? Jag säger bara: Läs den!.Vi möter den ambitiösa barnrättsaktivisten Clara som är gift med den framgångsrike läkaren Haarvard. De bor i Oslo med sina två barn och utåt verkar allt vara toppen, men bakom fasaden håller allt på att rämna.Boken har en genomtänkt intrig, en närvaro och en nerv där spänningen stegvis byggs upp med hjälp av händelser och avslöjanden som bit för bit presenteras. Det väcker obehag och gör att handlingen kryper under skinnet på mig som läsare. Miljöerna beskrivs målande och är bitvis storslagna då vi återkommer till en säterstuga i den norska fjällvärlden med fjordar inpå knuten..Boken berättas i jag-form från olika karaktärers perspektiv och från olika tidsepoker. Mörka väl bevarade familjehemligheter kryper sakteliga fram och allehanda tvivelaktiga beteenden gör sig gällande, allt för att hjälpa andra eller rädda sig själv..Vi befinner oss innanför maktens korridorer, nära statsministern och kungahuset. Vi får insyn i en familj där fattigdom, droger och psykisk ohälsa präglar barnens uppväxt, vilket leder till försummelse, misär och misshandel men även till mod och revanschlust.Jag som gillar psykologiska spänningsromaner och böcker av Tara Westover och Celeste Ng tyckte väldigt mycket om denna.Författaren är prisad och har gett ut en lång rad böcker för både barn och vuxna. Detta är hennes första kriminalroman.Översättning: Niklas Darke.Ljudboken inläst av Eva-Maria Oria.Förlag: @sekwaforlag

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *