Instagram

Instagram Inlägg

Favoritbok!️Storm-Stina av Lena Andersson är en älskad tidlös bilderbok som jag gärna går tillbaka till och läser om och om igen. Berörande, pedagogisk och en oerhört fin bilderbok. Har du läst?De fantastiska illustrationerna i akvarell är en upplevelse bara de. Både text och bilder är avskalade, enkla och säger så mycket. Hela boken genomsyrar omtänksamhet, kärlek och gemenskap, men berättelsen är även upplysande. Vad händer när det blir storm? Hur ska man bete sig? Och varför?På en liten ö i en liten stuga bor morfar och Stina. Det är sommar och tillsammans njuter de av vad dagen har att erbjuda. De fiskar, letar strandfynd, äter och diskar. På sjörapporten säger de att det ska blir oväder. När morfar ska säga godnatt är Stinas säng tom. Hon har gett sig ut i stormen för att titta på ovädret.Den första utgåvan kom redan 1988, men finns utgiven i flera upplagor efter det. Den är tidlös och väcker nostalgiska minnen hos mig. Jag älskar den varma tonen, förhållningssättet och miljön.Jag rekommenderar denna läspärla till alla och envar, oavsett bakgrund eller ålder.Boken är utgiven av @rabensjogren .#stormstina #lenaandersson #bilderbokstips #rabenochsjögren #högläsningsbok #sommarlovsläsning#norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *