Instagram

Instagram Inlägg

Sommarlovsläsning!🏖Missa inte Vägen till Noas ark av Sara Salander – en vardagsberättelse i sommartid som är både hjärtskärande och känslosam med en handling som många säkert kan identifiera sig med. Fantastiskt bra bladvändare som berör och engagerar. Återigen leverade författaren en bok till mellanåldern som inte väjer för allvarliga ämnen. Läs gärna tillsammans och samtala om innehållet. Det är dags för sommarlov, mellanstadiets sista, men det känns inte alls bra. Noas föräldrar bara grälar och bråkar och kan inte ens enas om vad de ska göra i sommar. Pappa följer sin dröm och ska öppna en pub och mamma bokar in sig på ett kollektiv, en djurgård mitt ute i skogen. Ingen har tid för Noa och har inte ens frågat vad hon vill göra. Mamma bestämmer att hon ska följa med henne, fastän Noa inte alls tycker om djur. Och trots att Noa ber om det så kommer inte pappa på besök, inte ens på födelsedagen. Ska föräldrarna skiljas? Väntar ett liv i kappsäck, lika som för halvbrodern Nils? Eller kommer Noa att bo på kollektivet för alltid?Sara Salander är en favoritförfattare hos mig med en lång rad välskrivna böcker som jag tipsat om ett otal gånger. Vad jag kan förstå är detta hennes sjunde roman för barn och ungdomar och jag kan varmt rekommendera dem alla. Det märks att hon arbetar nära ungdomar och är insatt i det hon skriver om. Oväntade dilemman, oförutsägbara tvister och helt enkelt fängslande läsning om utsatta människor och trassliga relationer som är svåra att glömma, är bara en kort beskrivning av hennes känslosamma böcker. Och med denna cliffhanger till avslut ser jag mycket fram emot fortsättningen.Förlag: @idusforlag 🏻‍♀️Följ gärna författaren på @villa_frejas_boktips så får du många bra boktips av både henne och andra..#sommarläsning #barnochungdomsböcker #boktipsförunga #ungdomsbok #norrgårdboktipsar #sarasalander #vägentillnoasark

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *