Instagram

Instagram Inlägg

Wowoch hatten av för debutromanen Ambassadören på Portland Place av Denize Karabuda!Det här mina vänner, är en alldeles ljuvlig filmisk pralin som du vill sätta i händerna på alla i din omgivning. Här möter vi karaktärer som är lätta att älska och svåra att värja sig emot och en handling som ruskar om och stannar kvar långt efter läsningen. Denize Karabuda har ett färgstarkt, målande och helt fantastiskt språk där varje ord känns noga avvägt och genomtänkt och där små ödmjuka pilar och pikar skickas mot både samhällsstruktur, normer och värderingar. Jag säger bara – Läs den!🏅Det är ett imponerande romanbygge med fokus på både parrelationer, privatliv, karriär och yrkesliv. Huvudpersonen är en man men kvinnornas röster och utsatthet hörs mest.Vi möter William Fogelström, nyutnämnd ambassadör i London, gift med Louise som oväntat meddelar att hon tar med sig dottern Julia till Sverige för att hellre satsa på sitt toppjobb i Stockholm än vara kuttersmycke vid sin makes sida. Den framgångsrika, karismatiska och filterlösa författaren Constance Miller bor i Nottingham med sin make som är både bitter och fjättrad i huset pga sjukdom. När Constance utses till årets Nobelpristagare i litteratur, hamnar det på Williams lott att åka dit och personligen gratulera henne. Det blir startskottet för en oväntad och förblindad kärlekshistoria mellan två helt olika personligheter. 🏅Ambassadörer på Portland Place är en rapp romantisk komedi om att drabbas av kärlek och ostoppbar passion mitt i livet, en färgsprakande verklighetsflykt med fantastiska och målande miljöbeskrivningar.Boken har många kloka formuleringar och en smart handling med både botten och djup där läsaren får utrymme att själv göra sina egna tolkningar.Jag har haft förmånen att förhandsläsa boken och jag slukade den med hull och hår, men insåg efteråt att jag borde ha tagit del av den i mindre portioner för att ännu mer hinna observera och njuta av alla ingredienser och nyanserade smaker på allra bästa sätt.Denize Karabuda är skådespelare och manusförfattare till bl a filmen Se upp för dårarna (2007).Förlag: @bazarforlag .#ambassadörenpåportlandplace #denizekarabuda #debutroman

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.