Instagram

Instagram Inlägg

Blodspakten av Johan Rundberg – den fjärde boken om Månvind & Hoff – Årets Sommarläsning för alla åldrar!!🏽🏽(Men läs de tidigare böckerna först)🩸Men hur är det möjligt att gång på gång leverera dessa fantastiska läspärlor? Jag är tagen och överväldigad för det är så rysligt bra och välskrivet. Hatten av – det kan inte bli bättre än så här. Jag är fast och vill bara läsa mera! 🩸Handlingen börjar direkt. Nu har barnhusflickan Mika och poliskonstapeln Valdemar Hoff lämnat Stockholm och efter en strapatsfylld resa med häst och vagn hamnar de till slut på landsbygden, på Rosengåva gods i Morgongåva. Någonstans i det nedgångna släktgodset finns Mikas mamma. Men många faror och hotfulla hemligheter står i vägen och frågan är om Mika är beredd att offra det som krävs för att återse sin mor? 🩸Den här boken tycker jag har ett litet annat grepp än de tidigare böckerna och svartkonst och gamla familjehemligheter står i centrum. Jag gillar och tycker det är spännande med ny miljö, att berättelsen utspelar sig på landsbygden. Handling, berättarteknik, gestaltningen av människor och miljöbeskrivningarna imponerar återigen. Jag älskar språket, (och namnen!) direktheten och relationerna – och förstås barnperspektivet. Jag blir gråtmild över detta udda radarpar, Mika och Valdemar, som delar samma värme som Astrid Lindgrens Rasmus och Paradis-Oskar. Dessutom kommer jag att tänka på både Den vita stenen och Skuggan över stenbänken, vilket kanske inte är en tillfällighet med tanke på kopplingen med namnet Rosengåva..?Men oavsett inspiration så har författaren en helt egen stil och ett universum som jag älskar att få vara en del av. Handlingen utvecklas till lite av en pusseldeckare och jag gillar det och håller tummarna att vi får återse Månvind och Hoff i flera böcker. För jag är långt ifrån klar med dem.Omslag: Lina BlixtFörlag: @naturochkultur .#blodspakten #johanrundberg #månvindochhoff #norrgårdboktipsar #sommarläsning #läsupplevelseutöverdetvanliga

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *