Instagram

Instagram Inlägg

Igår den 22 maj var det den Internationella dagen för biologisk mångfald. Så jag vill passa på att tipsa om Den vilda trädgården av Dave Goulson – ständigt högaktuell och en viktig, informativ och fängslande läsning. Här får vi ta del av både bakgrundsfakta, viktig kunskap och tips på vilka växter vi kan odla för en bra miljö för insekter och fåglar. Rekommenderas varmt!Dave Goulson är professor i biologi vid University of Sussex. Hans besatthet av naturen redan från barnsben och hans banbrytande forskning om humlans hemligheter visar sig i hans karismatiska engagemang. Han har en enastående förmåga att underhålla och inspirerande förklara hur allt hänger ihop och dessutom blir hans böcker som reseskildringar, när han delar med sig av sina egna odlingsplatser och erfarenheter.🦋Jag glömmer aldrig första gången jag hörde honom berätta om sitt arbete i en tv-intervju. Det ledde till att jag sträckläste hans bok ”Galen i humlor” och när jag tipsade om den i P4 tyckte redaktionen att jag lät både frälst och nyförälskad – och så var det nog..Dagligen möts vi av skrämmande nyheter hur insekter och nu hur fjärilar har minskat till antal och hur vissa arter är utrotningshotade. Men vi kan alla bidra till att göra skillnad.Den vilda trädgården lär oss hur. Den lyfter alla de fascinerande och livsviktiga insekter och småkryp som vi är beroende av och hur vi kan göra våra trädgårdar och täppor till naturliga reservat som bidrar till en bättre biologisk mångfald. Vi kan ju faktiskt odla för att försöka rädda planeten och det känns både fint, stort och självklart, tycker jag.Att leva närmare det lilla i det stora är både avstressande och innebär att vi jobbar mindre hårt och kan njuta mer av vår täppa.Boken är utgiven av @volanteforlag Rekommenderas varmt!.#denvildaträdgården #davegoulson #räddainsekterna #odlaförlivet #odlaförinsekter #volanteförlag

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *