Instagram

Instagram Inlägg

Idag den 12 maj på den internationella ME-dagen vill jag uppmärksamma två böcker som kompletterar varandra väl.Hur är det att leva med den kroniska neurologiska sjukdomen ME/CFS som orsakar trötthet och utmattning, som inte går att vila bort?I romanen Vapenlös av Cecilia Ekhem möter vi Marion, som på grund av sjukdomen ME lever begränsad i den fysiska världen, men trots det börjar nysta i en barndomsväns försvinnande. I takt med att gåtan når sin lösning kommer hon också närmare sin ungdoms kärlek. Vi möter även Marianne och Rehema – tre kvinnor som på olika sätt är frihetsberövade men som drivs av stark längtan och drivkraft att finna sitt rätta sammanhang. En välskriven, känslosam och berörande roman om vänskap och kärlek där människorna blir som levande nära vänner. Författaren är själv sjuk i ME. Följ henne gärna på @ekhemmanet Detta är hennes tredje fristående roman och denna är utgiven av @vistoforlag Osynligt sjuk medan livet passerar – är en otroligt välskriven bok av Karin Thunberg, som på nära håll tagit del av Karin Alvtegens och familjens erfarenheter, tankar och känslor. Boken är väl sammanställd till en helhet med ett fantastiskt språk och struktur så man känner sig delaktig i samtalen och vardagen.Författaren Karin Alvtegen var mitt i en framgångsrik karriär då hon plötsligt insjuknade i den obotliga neurologiska sjukdomen ME/CFS. Hon har mötts av okunskap, misstro och ifrågasättanden av såväl läkare, myndigheter och omgivning. Karin fick sin diagnos 4 år efter insjuknandet. En stark och berörande läsning som borde läsas av alla och envar för ökad kunskap och förståelse. Utgiven av @brombergsforlag .#mecfs #vapenlös #ceciliaekhem #osynligtsjuk #karinalvtegen #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.