Instagram

Instagram Inlägg

Överraskande spännande bokpost från @bokforlagetforum som gör mig riktigt nyfiken.Skarp av Helena Dahlgren beskrivs som ”en tät och suggestiv historia om besatthet, där slöjan mellan fiktion och verklighet tunnas ut.” Den beskrivs även som en ”Maria Gripe för vuxna” eller en mix mellan Gillian Flynn, Donna Tartt och Stephen King. Och jag älskar redan omslaget av Maria Sundberg.🏽Romanen handlar om litteraturvetaren Emma som får ett stipendium och åker till Norrbotten för att bo på författaren Beata Skarps gård. Där ska hon skriva klart sin avhandling om författaren som under mystiska omständigheter gick bort i slutet av 90-talet. Men ju mer Emma sätter sig in i Skarps sista tid i livet, desto mer luckras gränsen mellan henne själv och författaren upp. Till sist återstår endast sanningen om Beata Skarps död – och sanningen om Emma själv.Helena Dahlgren har en lång rad böcker bakom sig och är aktuell både som översättare av bl a Anna James Den magiska bokhandeln om den ljuvliga bokvandraren Tilly men också som författare till fantasyserien Ödesryttarna för unga läsare och de första delarna i den historiska romantiska serien Ellens val. Nu är jag så taggad att sätta tänderna även i denna bok.Är det någon fler som blir lässugen.#skarp #helenadahlgren #boknyhet #spänningsbok #forumbokförlag

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *