Instagram

Instagram Inlägg

Dagens boktips i @p4vasternorrland var spänningsromanen Gryning.Falsk. av pseudonymen Lou Berg – en mångbottnad och rysligt spännande läsning med en handling som utspelar sig i konstvärlden. Det blir en farlig katt-och-råtta-lek i högt tempo där två till synes helt vanliga människor snart blir intrasslade i den undre världens smutsiga affärer där ingen går säker och där alla bevakar varandra.Nea Hallgren är lärare på konstfack och bistår även polisen att spåra förfalskad konst. Nadezhda är en begåvad elev på Konstfack som längtar efter att slå igenom som konstnär. Men illvilliga människor som upptäckt hennes talang tvingar henne att göra förfalskningar som säljs vidare för stora summor. När Neas man hittas misshandlad och blodig pga miljonskulder och spelmissbruk tar Nea och Nedezhda till okonventionella metoder för att betala skulden för att rädda familjen från maffian.En fascinerande roman som sticker ut från bokfloden tack vare intressant handling, ocensurerat språk, mustiga miljöer och karaktärer som är både modiga, driftiga, smarta men även lite enfaldiga. Den här boken lyfter allvarliga samhällsproblem av olika slag och det bästa av allt – det är den första delen i en planerad trilogi. Rekommenderas varmt.Utgiven av @piratforlaget .(Pst, vill du lyssna i efterhand hittar du tipset i programmet Förmiddag i P4 Västernorrland. Scrolla ca 93 min in i sändningen.)#gryningfalsk #louberg #piratförlaget #spänningsroman #boktips #norrgårdboktipsar #p4västernorrland

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *