Instagram

Instagram Inlägg

Wow, vilken rivstart!Dusty och Motorsågsstölderna av Johan Anderblad är en riktigt bra, uppslukande och spännande kapitelbok för mellanåldern som ger mersmak!🛠Handlingen är händelserik med högt tempo och bjuder på en hel del igenkänning från vardagslivet i glesbygden. Vi får på nära håll följa Dusty som gärna tillbringar eftermiddagarna på sin fyrhjuling eller i maskinhallen på gården med bästisen Amir. När värdefulla prylar plötsligt försvinner från traktens förråd och uthus, bestämmer sig Dusty och Amir att börja rota i vilka som ligger bakom stölderna och snart blir det allvar på riktigt.🛠Jag gillar karaktärerna och deras brokiga personligheter som bildar en bred och intressant palett att ösa ur inför kommande böcker i serien. De bidrar skarpt till den mångbottnade handlingen och ger ett härligt spektrum att spinna vidare på. Den äldre handlingskraftiga och rättrådiga Kaisha, med det stora hjärtat, som handlar först och tänker sedan blev direkt en favorit. Mamma Mette var hittills tämligen osynlig och bonuspappan André något blasé, men det skapar samtidigt plats åt de yngre karaktärerna.🛠Anderblad visar med Dusty att han kan både motorlivet på landet och sin målgrupp. Boken känns trovärdig, den är ganska filmiskt skriven med ett skönt driv och har en bra mix mellan pirriga relationer, vänskap, äventyr och motormek. Här finns mycket att fängslas av och känna igen sig i för en bred målgrupp. Språket är en skön blandning mellan talspråk, snyggt anpassat efter karaktärerna, och begrepp som utmanar läsaren och ger en lärorik språkutveckling på en bra nivå. Men finns det något alls som skaver? Personligen tyckte jag att ordet skummis blev lite väl repetitivt ett tag, och skulle kunna ha blivit ersatt med några fler synonymer. Civilkuraget är kanske alltför våghalsigt vid uppgörelsen och slutet lite väl abrupt, men samtidigt blir det som en cliffhanger och väntan på fortsättningen känns oliiiiidligt lång… Sammantaget bra jobbat @johan.anderblad och Grattis till en riktigt bra debut (med väldigt snyggt omslag!) för mellanåldern som jag varmt rekommenderar.Boken är utgiven av @bonniercarlsen .#dusty #motorsågsstölderna #johananderblad

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *