Instagram

Instagram Inlägg

Det är fredag, mina vänner och dessutom Kramens dag!så då vill jag passa på att tipsa om Ett enda stort skämt av Micaela Favilla – en ljuvligt charmig och varm vardagsberättelse för mellanåldern. En bladvändare som väcker både känslor, engagemang och med karaktärer som gör avtryck. En ungdomsbok som ger mersmak!🍿Erka är klassens clown som älskar skämt och ordvitsar och är ett stående inslag i klassens timme. Han är omtyckt och populär hos de flesta i klassen, förutom hos sportkillen Julian. Under ett samtal om orientering låtsas Erka vara både aktiv och insatt i sporten – allt för att väcka intresse och visa sig från sin bästa sida. Julian blir nyfiken och intresserad och plötsligt har Erka bjudit in honom till en träff i skogen för att lära honom allt om orientering – men problemet är att Erka aldrig orienterat förut.🟧Åh Erka, vad det är lätt att känna sympati för dig! Boken är indelad i 15 kapitel, formulerade som gåtor som vi får svar på i resektive kapitel. Språket är rappt och vardagligt, meningarna ganska korta och lättlästa, uppblandade med enklare illustrationer. Boken har en kort startsträcka, handlingen startar direkt och det känns att författaren har stor erfarenhet av och känner sin målgrupp väl. Och även om tonen är humoristisk så finns det djup med dilemman som skaver och en seriös botten som präglar berättelsen. Bakom Erkas glättiga och utåtriktade fasad anas en osäkerhet, skörhet och längtan efter bekräftelse som gör att han gör nästan vad som helst för att duga och höra till.🧢Micaela Favilla har en bakgrund inom animation för spel och film, men debuterade som barnboksillustratör 2008 och har därefter varit produktiv och verksam på olika förlag och har både illustrerat en lång rad böcker, läromedel, pysselböcker och konstruret korsord. 2019 debuterade Micaela Favilla som författare med kapitelböckerna om den sportintresserade Lillis och hittills har det kommit tre böcker i serien som är lämpliga för nybörjarläsaren.Ett enda stort skämt är utgiven av @lillapiratforlaget och rekommenderas varmt!.#ettendastortskämt #micaelafavilla #lillapiratförlaget #barnochungdomsböcker #högläsningstips #kapitelbok

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *