Instagram

Instagram Inlägg

Allt för Dig av Josefin Schygge är en imponerande psykologisk spänningsroman och bitvis en ohyggligt otäck läsning med en handling som kryper under huden och väcker allehanda känslor. Det är en bok som trollbinder och är omöjlig att lägga ifrån sig. En perfekt bokcirkelbok för här finns mycket att diskutera.Vi möter Malin som efter ett tidigare destruktivt och våldsamt förhållande numera har hittat kärleken och tryggheten hos sin man Joen och sina söner. Hon lever ett behagligt liv som bloggare på Visingsö. Men när Elma behöver ett skyddat boende och flyttar in i gårdshuset, kommer det förflutna ikapp – på mer än ett sätt. Det är underbara miljöbeskrivningar och intressanta karaktärer, som jag kan relatera till, men jag stör mig på Malins naiva beteende och tycker det känns våghalsigt att med hennes bakgrund leva så offentligt. Känslorna och ungdomstiden beskrivs trovärdigt och det är just den kontrollerande förföljelsen, maktobalansen och ovissheten som skapar en obehaglig läsning, som gör mig både mörkrädd och illamående. Tyvärr tappade berättelsen lite fart på mitten och uppgörelsen och slutet var jag inte riktigt överens med. Det känns både alltför farligt och lite nonchalant avslutat men det var oväntat höll mig på halster ända in i slutet.Så även om läsningen för mig blev en känslomässig berg-och-dal-bana som pendlade mellan frustration, njutfulla idylliska sommarscener och obehaglig rädsla så vill vi ju att böcker ska väcka känslor. Och sammantaget är det en stark och välskriven roman, med många bottnar och tvister som jag varmt rekommenderar.Boken är utgiven av @bokforlagetforum .#josefinschygge #alltfördig #forumbokförlag #psykologiskspänningsroman #spänningsroman #gömdakvinnor #våldinärarelationer

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *