Instagram

Instagram Inlägg

Missa inte denna fantastiska bokserie!🤩Ritualen av Ann-Sofie Forsmark är den tredje delen om Hilde Stridh och hela boksviten är så makalöst bra! Dessa böcker vill jag sätta i händerna på alla läsare från 15 år och uppåt som gillar spänning med historiska och övernaturliga inslag. Och jag hoppas innerligt att det kommer fler böcker, eller vad säger du @annsofiforsmark_forfattare Boken har en genomtänkt och ohyggligt spännande handling som berör flera teman såsom jakten på evigt liv, sanning, lögn, kamratskap och svek. De skapar spänning på olika sätt men allt hör ihop och vävs skickligt ihop till en helhet.Författaren räds inte otäcka händelser, som t ex organhandel och det gör boken fascinerande och äkta och frågan är: Vad är en människa redo att offra för att få leva?Handlingen utspelar sig i nutid men har en botten i historiska upplevelser och där ockulta inslag är en stor del av både handling och uppgörelse. Vi möter Hilde som i skolan pluggar dokumentärfotografering och när hon och hennes kompisar utforskar stadens "mellanrum" möter de mörka och ruskiga historier om epidemier, fattigdom och ond bråd död. Hilde upptäcker att flera dödsoffer, både i nutid och i det förflutna har ett samband och hon anar ett fasansfullt mönster. Och frågan är om mördaren fortfarande går lös och är mitt ibland dem?Det ligger stor och bred research bakom storyn vilket gör att jag som läsare inte riktigt vet vad som är sant eller falskt. Och det kittlar läsupplevelsen lite extra och skapar ett djup som gör att både berättelsen och karaktärerna gör sig påminda efter utläsningen. Böckerna passar utmärkt som film eller tv-serie.
Ann-Sofi Forsmark arbetar till vardags på Stadsarkivet i Stockholm och har tidigare gett ut #sakramentet och #förbannelsen i serien om Hilde Stridh. Böckerna har liksom Harry Potter och många fantasyböcker en bred målgrupp och gillar du Cirkel-böckerna, GRIM och trilogin om Månvind och Hoff då tror jag absolut du gillar dessa böcker.Det fantastiska omslaget är skapat av @mysticalgardendesign 
Boken är utgiven av @ordalagetbokforlag .#ritualen #annsofiforsmark #ungdomsbok #spänningsroman #norrgårdboktipsar

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *