Instagram

Instagram Inlägg

Tv-aktuell som en av Stjärnorna på slottet.Missa inte Marika Carlssons fantastiska biografi Såna som du ska inte va här. Uppriktig, ärlig och berörande. Jag har tipsat om den tidigare och nu påminner jag om boken igen. Jag säger bara, för ökad förståelse – lyssna eller läs! ”Jag bryr mig, jag bryr mig så in i helvete. Jag tar mina känslor på allvar. Jag har rätt att känna det jag känner, tycka det jag tycker. Jag får vara arg, besviken, frustrerad och ha lust att strypa var och varannan människa. Det är min rätt. Men alla som sagt till mig att jag inte ska bry mig har haft vit hy.”Vi har sett henne leda melodifestivalen, hört henne på radion och stå-upp-scener. Hon är rapp, kaxig och med stort självförtroende och självdistans säger hon sitt hjärtas mening och ger svar på tal.Det här är berättelsen om bakgrunden och vägen dit hon är idag. Utsattheten, utanförskapet, hatet, mobbingen och alla fördomar. Men också hennes egna starka känslor, drivet och målmedvetenheten och acceptansen att tillåta sig vara precis den man är oavsett andra människors åsikter.Språket är rakt och ärligt.Hon föddes i Etiopen och kom till Sverige som tvååring. Hon är uppväxt med sin bror i en kärleksfull och djupt religös familj med en pappa som var teolog och predikant och med en mamma som var sjuksköterska med en stark gudstro.Det här är inte en traditionell biografi utan mer en berättelse om att växa upp i Sverige som svart och människors okunskap kring rasism och homosexualitet.Boken tar upp Marikas egna upplevelser om att växa upp som adopterad, känslan av utanförskap och människor elakheter och fördomar. Hon berättar om hur uppväxten präglades av pingströrelsen och behovet av att söka sitt ursprung och att hitta tillhörigheten i ’sin flock’.En bok med viktigt innehåll som berör och gör skillnad. Läs den!Boken är utgiven av @bokforlagetforum och @manpocket .Ljudboken är inläst av Marika Carlsson själv..#sånasomduskaintevahär #marikacarlsson#månpocket #boktips#lästips#pockettips #älskapocket #biografi#forumbokförlag#ljudbokstips#stjärnornapåslottet #norrgårdboktipsar#allaslikavärde

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *