Instagram

Instagram Inlägg

Den 3 december……vill jag tipsa om Gryningsjakten av Anna Kuru – den tredje boken i Kirunatrilogin om bilmekanikern Allis i Kiruna.Har du ännu inte läst Anna Kurus böcker – så gör det bums!️Det är med andakt och vemod jag tar mig an den avslutande delen i trilogin. Jag har ivrigt följt Anna Kurus författarresa från egenutgivare till etablerat förlag och läst allt hon hittills gett ut. Jag älskar språket och är otroligt imponerad över den närvaro, nerv och uppriktighet som präglar samtliga berättelser. Så även denna gång.️Kärleken, respekten och hyllningen till landskapet och naturen gör mig ödmjuk och miljön är i allra högsta grad en stor del av både handling och läsupplevelse. Och med den mullrande Gruvan, den kraftfulla Älven, de oförutsägbara Fjällen och den trolska Skogen, som samtliga kan gömma både ditt och datt i sitt mörker och vara både en tillgång och ett hot, skapas återigen både hisnande spänning och jordnära stämning.️Boken Gryningsjakten börjar lite trevande under en utlandsvistelsen, där Allis självklart sätter avtryck och lämnar spår efter sig. Men när Allis återvänder till Kiruna landar både jag och berättelsen och jag låter mig tryggt ledas med in i alla turer och möten med otrevliga och komplexa människor och utmaningar som kommer i Allis väg – framförallt i skogen under älgjakten.️Berättelsen håller mig hela tiden på halster och det är just det okända, som ständigt ligger och lurar som skapar den triggande spänningen och gör boken till en oförglömlig bladvändare. Återigen imponeras jag stort av Anna Kurus unika berättarröst och den oväntade handlingen som likt den dramatiska älven, vindlande byter riktning och överraskar mig gång på gång. ️Jag har lite svårt att förlika mig med att detta är sista mötet med Allis, men i väntan på att hon på något sätt ska dyka upp igen ser jag fram emot kommande böcker från Anna Kuru, en författare som verkligen är one of a kind och har framtiden och världen för sina fötter.️Jag rekommenderar dig att läsa Den första frosten och Norrskensnatten först.Boken är utgiven av @modernistared .#gryningsjakten #annakuru #modernista #norrgårdskalender2021

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *