Instagram

Instagram Inlägg

Wow, missa inte denna otroligt intressanta och viktiga bok!Att välja bilderböcker är en sprillans ny pocketbok av Karin Salmson som är både lättläst, överskådligt strukturerad, med väldigt bra förtydliganden, reflekterande frågor och checklistor.En ögonöppnare och en-måste-läsning till alla pedagoger på förskolor, skolor och bibliotek! Men jag vill varmt rekommendera boken även till alla vårdnadshavare och andra vuxna som gärna läser tillsammans med barn.Vilka normer och förväntningar förmedlar de böcker ni läser med och för barnen?Jag arbetar heltid på en mångkulturell förskola där jag dagligen tar del av barns frågor och funderingar kring innehållet i bilderböcker och där jag även ser hur barnens egna val av böcker ser ut. Igenkänning och spegling av omvärlden skapar dagligen många viktiga samtal. Även om jag och mina kollegor har erfarenhet av läslyftet och kollegialt lärande kring böcker och läsning, så ger denna bok ytterligare en intressant fördjupning och användbara mallar för att göra normkritiska analyser av både bokutbud och enskilda böcker.Pocketboken #attväljabilderböcker av @karin_salmson är utgiven av @naturochkultur .#karinsalmson #naturochkultur #förskolepocket #normkreativ #normkreativitetiförskolan #allaslikavärde #pocketbok

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.