Instagram

Instagram Inlägg

En kväll i juni av Anna Lönnqvist är en varm nostalgisk relationsroman med levande karaktärer som blir till vänner man tror man känner. I lugnt tempo och med handfast taktpinne får vi lära känna en skara människor på djupet. Så sakteliga skalas fasaden bort och vi får förtroligt ta del av de allra innersta tankarna, känslorna och hemligheter från förr som under lång tid varit undanträngda. Det här är den första boken i en planerad serie där vissa människor är tänkta att återkomma på ett eller annat sätt. En varsam berättelse som återges förtroligt.-Det sa bara klick, ja så kan det faktiskt vara när vi möter vår själsfrände eller den livslånga kärleken som för alltid har en speciell plats i våra hjärtan.Anna Lönnqvist har en enastående förmåga att presentera miljöer så filmiskt så de blir till platser som man tror man besökt och är svåra att glömma. Att dessutom gestalta levande och trovärdiga karaktärer som påverkar, sätter spår och gör avtryck för lång tid framåt är en konst som Lönnqvist dessutom bemästrar till fullo.Här möter vi Ella och Ben som för första gången träffas 2007 utanför Gröna Lund. Tolv år senare korsas deras vägar igen, och trevande reds missförstånd ut men ingen vågar riktigt ge sig hän. De har ju redan hunnit skapa sig en vardag utan den andra.Ella får ett arbetsuppdrag att spökskriva en biografi om den karismatiska, komplicerade och framstående näringslivskvinnan Fredrika Bergh. De får oväntat förtroende för varandra och hemligheter röjs och vägar korsas.Handlingen är tämligen långsam och bitvis ganska seg. Jag retar mig på varför personerna går som katten kring het gröt och inte ställer varandra mot väggen, gör slag i saker tidigare, men påminns om att vi är ju alla olika. Miljöerna fängslar mig mycket och karaktärerna fascinerar och nyfikenheten att veta mera driver min lust att läsa vidare. Jag tror boken skulle göra sig bra som film, eller den planerade serien skulle kunna bli en lämplig tv-serie. Det är en varm må-bra-bok, som väckte egna minnen till liv och jag ser mycket fram emot kommande böcker.Boken är utgiven av @norstedts_forlag #enkvällijuni #annalönnqvist #semesterläsning

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *