Instagram

Instagram Inlägg

Jag är känslomässigt knockad, tagen och berörd. Monstret av Ane Riel har allt en storslagen läsupplevelse bör innehålla. Den är enligt mig en stark kandidat till nästa års nominering till Årets bok. Missa för allt i världen inte denna fenomenala roman.Sverige har Karin Smirnoff. Danmark har Ane Riel. Med ett enastående språk, vindlande handling och trovärdiga utsatta karaktärer av allehanda slag, ledsagas vi in i väl tecknade miljöer som både luktar och känns. Med skicklig och väl avvägd perfektion mejslas det spröda och vackra fram bland ondska, våld, smuts och elände.Inspirerad av en verkligheten och med Möss och människor av John Steinbeck som en slags ramberättelse skapar Ane Riel sitt alldeles egna universum med karaktärer och händelser som blir svåra att glömma.Det är vackert, våldsamt, känslosamt, närvarande och reflekterande, och en alldeles njutfull läsning som är omöjlig att lägga ifrån sig.Mirko 11 år är yngst i syskonskaran. Han är hjälpsam, foglig och vill göra rätt för sig. När han möter den äldre rödhåriga och erfarna grannflickan Danica, blir han fullständigt betagen och våldsamt förälskad. Han får tjänstgöra på gården samtidigt som Danica träffar den storväxte Karl som tillfredsställer henne sexuellt och blir oersättlig hjälp i lantbruket. De gifter sig och hon föder snart en oförklarligt stor och muskulös rödhårig son, Leon.Leon älskar djur, taktil beröring men verkar vara lite sinnesslö och hans styrka blir hotfull och farlig för både djur och människor i hans omgivning. Mirko är den som har bäst hand om Leon och den livslånga vänskapen blir både vacker, hotfull och dramatisk på många sätt.Den tidigare prisade romanen Kåda tog mig med storm och Ane Riel är mästerlig på att berätta ovanliga historier som ruskar om och gör avtryck för lång tid framöver.Rekommenderas varmt Boken är utgiven av @modernistared .#monstret #aneriel #modernista #läsupplevelseutöverdetvanliga #storslagen #semesterläsning

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *