Instagram Inlägg

Tidssvävarna av Anette Junie Holmström är en spännande ungdomsroman där vardagen kantas med magi och där vi får följa med på en äventyrlig resa i tid och rum. Det här är den första delen i en tänkt bokserie om fem kompisar som kallar sig Kompiskvintetten.🕰Boken har en tempofylld handling där vi möter en grupp ungdomar i deras vardag men som snart dras in i ett tvivelaktigt tidsexperiment. Samtidigt får vi följa en otäck och mystisk parallellhistoria som utspelar sig i en annan tid i en annan del av världen och så småningom vävs de två berättelserna samman. (Swipa för baksidestext 🏽)🕰Det är en spännande, oförutsägbar och ibland en ganska obehaglig och komplex handling. Boken är lättläst och kapitlen korta, en riktig bladvändare, men jag tycker handlingen känns stressig, ytlig och ganska okänslig, trots att svåra och känsliga ämnen beskrivs.Jag gillar idén med tidsmaskinen, men jag upplever den alltför kortfattad och nonchalant presenterad medan fokus läggs på vardagliga beteenden som jag inte tycker för handlingen framåt.Jag får ingen riktig känsla och sympati för karaktärerna, vilket kan bero på hoppen mellan de olika berättarrösterna där jag hade önskat mig ett tydligare inifrånperspektiv i dialogerna.Trots att det är ett gäng kompisar, så saknar jag värmen och tilliten ungdomarna emellan, jargongen är ganska krass. Gestaltningen går att utveckla och det kanske sker i kommande böcker i serien.🕰Men jag tillhör inte den tänkta målgruppen, boken riktar sig till ungdomar i åldern 12 – 15 år och gillar du spännande äventyrsberättelser med övernaturliga inslag kan detta vara en bok som passar för dig.Boken är utgiven av @vistoforlag .#tidssvävarna #anettejunieholmström #tidsmaskin #barnochungdomsböcker #kapitelbokförmellanåldern #vistoförlag

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *