Instagram Inlägg

Åh vad jag tycker om böckerna om Lisen!Lisen räddar ängen av Cecilia Sundh och Anna Nilsson är den sjätte boken i den fristående serien om den driftiga Lisen. Och har du ännu inte läst dem – gör det bums!Det är sommarlov och Lisen är på fritids eftersom mamma behöver arbeta. Men Lisen och kompisen Sami har roligt och fullt upp med bad, minigolf och skräpjakt. Plötsligt blir Sami stungen av en insekt och klagar på alla insekter. Men Lisen vet att insekter behövs för att vi ska få frukt, bär och grönsaker, så barnen bestämmer sig för att anlägga en äng. Men alla är inte positiva till ängen, så vad ska de göra nu?Böckerna om Lisen är fartfyllda, äventyrliga och roliga men innehåller också dilemman från vardagen som ger stor igenkänning hos både stora och små. Illustrationerna är helt underbara och karaktärerna bjuder på mångfald och personligheter som gör att det är lätt att identifiera och känns igen både vuxna och barn från sin egen omvärld.Jag gillar attityden och samspelet mellan vuxna och barn. Här delar man på ansvar och alla engagerar sig på olika sätt.Den hotade biologiska mångfalden lyfts på ett bra sätt och vi får kloka tips och råd vad vi alla kan bidra med.Jag längtar redan efter nästa bok om Lisen och självklart har jag lämnat en äng på min gräsmatta till alla viktiga insekter.🦋🪱Boken är utgiven av @hegasforlag och målgruppen är ca 5-8 år.Rekommenderas varmt!.#lisenräddarängen #ceciliasundh #annanilsson #hegasförlag #hegas #räddainsekterna #biologiskmångfald

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *