Instagram

Instagram Inlägg

Han gör det igen!Missa inte den fantastiska romanen Som natten av David Ärlemalm!Med korta meningar och en direkthet får vi nära insyn i en liten familjs turbulenta trassliga vardag, med ett älskat spädbarn i centrum, droger, smutsiga affärer, hemligheter och en tung ryggsäck att bära.Den täta spänningen präglas av ovissheten av obesvarade frågor. vem bevakar, vem vet och vad har egentligen hänt? Fragment som antyds och berörs utan att vi får självklara svar..Utsatthet, psykisk mobbing och våld i hemmet präglar Asynjas dagar. Hon dämpar ångesten med piller och vin. Hon älskar sin dotter och gör allt för att beskydda henne, men när en av sambons knarkaffärer går snett kommer hoten närmare. Ska hon stanna eller gå? Var finns tryggheten? Vem kan hon lita på?.Boken har en handling som fångar min uppmärksamhet från första meningen. Sedan håller den mig i sitt grepp och jag blir en del av detta universum och indragen i dessa människors innersta hemligheter. Det är en intensiv bladvändare som berör och pockar ständigt på min uppmärksamhet de korta stunder jag lämnar den för mitt eget liv..Ärlemalm har en enastående förmåga att skapa mänskliga karaktärer som blir en del av mitt liv. Denna trovärdiga bladvändare ger mig ingen ro och efter utläsningen är händelserna ytterst påtagliga och färgar min vardag. För visst har väl det jag precis läst verkligen hänt? Visst finns Asynja och Snäckan därute och tittar sig oroligt över axeln?.Romanen speglar trovärdigt samhällets skuggsida, men vi lär också känna en ung modig ensam kvinna med skinn på näsan, som vägrar ge upp och gör så gott hon kan. Hon tar hjälp av de få människor som finns i hennes närhet och som står på hennes sida.Det är starkt, mörkt men ruskigt bra och berörande läsning. Rekommenderas varmt! Tack @bokforlagetforum för att jag fick förtroende att förhandsläsa boken.🏽.#somnatten #davidärlemalm #spänning#bladvändare #medberoende #utsatthet #nybok #forumbokförlag

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *