Instagram Inlägg

Att läsa är verkligen att resa!”Central Park” av Guillaume Musso är som en vindlande tågresa där målande miljöbeskrivningar swishar förbi och jag kan tryggt luta mig tillbaka, njuta av den oförutsägbara och fascinerande handlingen och bara följa med på färden. .Alice, en fransk polis och Gabriel, en amerikans jazzpianist, vaknar fastkedjade vid varandra på en bänk i Central Park. De kan inte minnas att de träffats förut. Vad har hänt? Varifrån kommer blodet på Alices skjorta? Och varför saknas en patron i hennes tjänstevapen?.Återigen levererar författaren en genomtänkt berättelse som snillrikt vävs samman. Oanade händelser dyker ständigt upp, tempot höjs och precis när jag börjar ana att målet är nära, så vips dras mattan undan och nya förutsättningar presenteras. Det är oerhört spännande men ändå charmigt och mitt i läsningen påminns jag om den gamla tv-serien ’par i hjärter’..Musso är en enastående berättare som håller en på halster från start till mål. Små ledtrådar läggs ut allteftersom vilka triggar ambitionen att vara delaktig i att lösa gåtan. Det är skickligt, engagerande och en oerhörd lättnad när allt mot slutet får sin förklaring..Den förra boken ”Samtal från en ängel” tog mig med storm. Efter att ha läst ytterligare en läspärla inser jag att jag har fått ännu en ny favoritförfattare. Böckerna är lite olika men upplägget känns igen och det alldeles ljuvliga språket..Jag är så glad att böckerna äntligen blivit översatta till svenska. Denna bok skrevs redan 2014, och det märks ibland eftersom den tekniska utvecklingen går så fort.Nu längtar jag till juli då nästa fristående bok ”Återträffen” släpps på svenska.Boken är utgiven av @bokforlagetnona .#centralpark #guillaumemusso #bokförlagetnona #spänningsroman #spännandeläsning #läslust #bokkärlek #bokälskare #läsaärattresa

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *