Instagram Inlägg

Missa inte denna ytterst välskrivna läspärla! ”Knäckta ägg och krossade hjärtan” av Maria Ernestam är en engagerande och helt ljuvlig vardagsberättelse med intressant handling som med svärta och glimten i ögat även andas klokskap och empati. Jag uppslukas helt av språk, handling och karaktärer. Det här är en vårroman som utspelar sig i påsktid som jag varmt rekommenderar.🐓Läraren Lisbeth Cederström bor i sitt lilla hus i Frillesås och är lycklig och tillfreds med sin nya kärlek, hantverkaren Tobbe. Men plötsligt störs den lugna vardagen av de nya bullriga grannarna som flyttar in och tar plats direkt. Förändringar och en befordran på arbetet skapar missunnsamhet och förtal. Missnöjet växer och leder till exkludering och regelrätt mobbing. När Tobbes barn och exfru tar alltmer tid och fokus kommer svartsjukan och tvivlet.🐓Vi möter en handfull samling olika människor i olika roller – grannar, kollegor, bybor och släkt – som när fasaden krackelerar påvisar bagage och beteenden som både skaver, sårar, irriterar och utvecklar omgivningen. Jag gillar handlingen och det breda persongalleriet som både väcker igenkänning, känslor och engagerar mig. Miljöerna är målande och gestaltningen ljuvlig. Det är en ren och skär njutning att ta del av författarens välformulerade och inkännande dialoger. Språket är levande och smakfullt och andas såväl klokskap som humor och empati. Vi får ta del av ämnen som ensamhet, sorg och längtan men även kärlek och vänner som ser, känner, stöttar och ställer upp när det blåser som allra mest.🐓2018 kom julromanen ”Brutna ben och brustna hjärtan – en alldeles omöjlig jul”.Det här är den andra boken om Lisbeth, som går bra att läsa fristående. Nu håller jag tummarna på en somrig bok om förvecklingar kring midsommar och semestertid, för jag vill återse dessa människor igen.Boken är utgiven av @lbforlag .#knäcktaäggochkrossadehjärtanenalldelesomöjligpåsk #mariaernestam #louisebäckelinförlag #vårroman #påskläsning #bokrecension #älskaböcker #bokstagrammer #instabok #bokinfluencer #brabok

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *