Instagram Inlägg

Idag den 2 april firar vi den Internationella barnboksdagen. Dagen skapades till minne av HC Andersen födelsedag och för att uppmärksamma barn- och ungdomslitteratur för att i sin tur inspirera till läsning i de yngre åldrarna.🇩🇰”Sagan är det magiska universum där barn på ett ögonblick blir vuxna och vuxna blir barn på nytt.”🇩🇰Jag vill tipsa om ”H.C Andersens bästa sagor”. Ett riktigt praktverk med underbara illustrationer av Jean-Noël Rochut. En ljuvlig högläsningsbok!Och trots att sagorna skrevs för länge sedan, slås jag av hur aktuella ämnena fortfarande är – mobbing, bortgifte, barnäktenskap, djurens godhet och läkande kraft, barnönskan och längtan efter kärlek och bekräftelse att få vara den man är.Rekommenderas varmt för både stora och små..Boken är utgiven av @ordalagetbokforlag.#hcandersen #hanschristianandersen #hanschristianandersensbästasagor #internationellabarnboksdagen #högläsningsbok #klassiskasagor

Instagram Inlägg

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *