Instagram

Instagram Inlägg

Världsvattendagen sker varje år den 22 mars med målet att lyfta fram vattenfrågor i alla dess former.Jag vill tipsa om den fantastiskt vackra bilderboken ”Droppen Dripp på äventyr” av Camilla Dahlson och Jenny Lindqvist.Det är ett lustfyllt och charmigt äventyr där vi på ett lekfullt sätt får följa vattnets kretslopp tillsammans med Droppen Dripp och vännen Doris. En rolig och dramatisk saga som passar utmärkt att läsa i förskolan för att synliggöra vattnets olika former.🌧🧊En dag regnar Droppen Dripp och vännen Doris ner över Sverige och sedan får vi följa deras resa genom bäck och sjö, till diskbaljor och avloppsrör. De dunstar och fryser till is, blir uppdruckna och färdas genom kroppen. Det blir både dramatiskt och skojigt.🌧🧊Jag älskar dessa oförutsägbara svindlande äventyr som bjuder på stor fantasi men bottnar i fakta. Det är ett mycket lyckat samarbete mellan författare och illustratör. Illustrationerna är helt ljuvliga och förstärker läsupplevelsen på ett jättefint sätt.🌧🧊Själv växte jag upp på 70-talet och sjöng gärna med till sången ”Droppen Dripp och Droppen Drapp” med Titti och Alice Babs, lyssnade till ”Slurp och Kluck kluck” med Mats Winqvist på Barnradion och läste boken ”Karius och Baktus” av Torbjörn Egnér. Självklart har det präglat mitt förhållningssätt men det har också gett mig livslång kunskap tack vare charmig synliggöranden med ord, bild och ton.Bilderboken är utgiven av @kikkuliforlag Rekommenderas varmt!🌧🧊#droppendripppåäventyr #camilladahlson #jennylindqvist #bilderbok #barnbok #vattnetskretsloppförbarn #vattentema #världsvattendagen

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *