Instagram

Instagram Inlägg

Bilderbokstips i vintertid!☃️”Ninna och dumma mamma” av Matilda Ruta är den fjärde boken om Ninna – och som vi älskar dessa böcker! Med fingertoppskänsla och närvaro lyfts varsamt de små skiftningarna fram. Bit för bit ökar dramatiken och så småningom utmynnar känslorna i ett crescendo.Förväntningar, allvar och humor blandar allehanda känslor i en ödmjuk mix – precis som livet självt.Jag säger bara – läs, känn igen er, samtala och njut!️Det är skollov och familjen är på väg till fjällen på skidsemester. Men mamma har precis blivit chef och är stressad och ständigt upptagen med sin telefon och lyssnar inte alls. När Ninnas födelsedag närmar sig är de är mer osams än någonsin.️Böckerna är skrivna ur barnets perspektiv och vi får ta del av både funderingar, önskningar och vardagshändelser. Språket är både filosofiskt och poetiskt men även rakt, avskalat och tydligt. Författarens egna illustrationer förstärker ord och handling och skapar en perfekt avvägd balans mellan miljöer och sinnesstämningar.️Matilda Ruta räds inte de svåra ämnena och de stora känslorna. Böckerna om Ninna ger otroligt mycket igenkänning hos både barn och vuxna. De är informativa och känslosamma utan pekpinnar och väldigt omtyckta och efterfrågade av barn i ca 4-8 års ålder. Själv känner jag samma känslor när jag läser om Ninna som när jag läser om Alfons Åberg.Rekommenderas varmt.Missa inte #ninnaochsjukhusfåglarna #ninnaochsyskongrodden #ninnaochstormskolan .Böckerna är utgivna av @naturochkultur .#ninnaochdummamamma #matildaruta #matildarutaillustration #bilderbokstips #vinterbok #barnbok #högläsningsbok #högläsningiförskolan #barnbokstips #bilderbok

Instagram Inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *